Saturday, March 30, 2013

Recept: Slagroomtruffels

Mijn moeder kwam gisteren op het idee om slagroomtruffels te maken en dat leek mij ook wel leuk dus had zij een recept gevonden op: www.24kitchen.nl en hebben wij alle ingrediënten gekocht die nodig waren. Ze zijn heerlijk maar we weten ook allemaal dat truffels echt een caloriebom zijn maar met de Paasdagen mogen we wel genieten en ruilen we de paaseieren om voor lekkere zelfgemaakte slagroomtruffels.

Ingrediënten voor ca. 15 truffels:

- 200 gr pure chocolade
- 100 gr cacao poeder
- 125 gr boter
- 125 gr poedersuiker
- 75 ml slagroom
- 1 eetlepel vanillesuiker

Meng de boter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in een mixer totdat het een romig geheel is. Dit romige mengsel kan je in een spuitzak doen en hiervan mooie rondjes spuiten of als je geen spuitzak hebt een lepel gebruiken en hiervan kleine rondjes/ovaaltjes proberen te maken. ( Zal er minder mooi uitzien dan met een spuitzak maar net zo lekker ) Steek in het slagroommengsel een prikkertje zodat je ze straks makkelijk op kunt pakken en zet de rondjes in de diepvries ca. 45 minuten. Smelt na 30 minuten de chocolade au bain-marie. ( Vul een pan voor de helft met water en plaats hierboven een vuurvaste schaal met de chocolade erin en zet het water op zodat de chocolade rustig kan smelten ) Strooi de cacao poeder ondertussen op een bord zodat je daar straks de truffels doorheen kan halen. Na 45 minuten haal je de slagroomrondjes uit de vriezer en nu moet je even snel aan het werk gaan want door de lauw warme chocolade kunnen de slagroomrondjes smelten. Dompel de slagroomrondjes door de chocolade zodat ze goed bedekt zijn en plaats ze daarna gelijk in de cacao poeder en bestrooi ze goed en laat ze even erin staan zodat ze goed kunnen uitharden. Zodra je alle slagroomtruffels gemaakt heb haal je de prikkers er rustig uit en plaats je de slagroomtruffels in de koeling en serveer ze lekker bij een bakje koffie of thee.

Bron: www.24kitchen.nl

0 comments:

Post a Comment