Wednesday, July 3, 2013

Recept: Oma's gehaktbal!

Zoals jullie waarschijnlijk wel gelezen hadden heb ik sinds een hele lange tijd oma's gehaktbal weer gehad en ik wou deze zelf ook weer eens maken en het is zo'n simpel receptje dus deel hem graag met jullie want hij is over heerlijk.

Benodigdheden voor 4 a 5 gehaktballen ( ligt aan de grootte die je zelf bepaald ):

- 500 gram half om half gehakt
- 1 beschuitje ( naturel )
- 1 ei
- peper
- zout
- croma bak & braad

Zoals hierboven te zien heb je al weinig ingrediënten nodig om deze gehaktbal te maken dus iedereen kan het en het meeste zal je zelfs al in huis hebben. Doe een half pakje croma bak & braad in een braadpan en laat dit rustig smelten. Ondertussen doe je al het gehakt in een schaal samen met een ei en een beschuit verkruimeld. Meng dit goed door elkaar tot het één geheel is en voeg naar smaak zout & peper toe en maak 4 a 5 gehaktballen ( dit helemaal naar je eigen wens qua grootte ) In de tussen tijd zal de boter al gesmolten zijn en kunnen de gehaktballen in de pan. Bak de gehaktballen aan elke zijde ongeveer een minuutje totdat ze mooi goudbruin gekleurd zijn. De gehaktballen zelf zijn nu zeker nog niet gaar van binnen dus voeg een halve liter water toe en doe de deksel op en laat ze nu op een laag vuurtje een uurtje doorgaren. Vlak voor het eten zet je de gehaktballen weer aan om ze te verwarmen en dan heb je oma's gehaktbal.

Eet smakelijk!

0 comments:

Post a Comment