Friday, January 4, 2013

Recept: Wraps met kip in een bali sausje


Zoals beloofd zou ik mijn recept online plaatsen en hier is hij dan. Dit recept is echt voor een makkelijke dag waarbij je verantwoord , gezond maar zeker ook lekker wilt eten. Laat het me vooral weten als je het recept gaat uitproberen en wat je ervan vindt. Verder vind je hierboven stap voor stap een foto die bij de uitleg hoord.

(Genoeg voor 4 personen)

600 gr kipblokjes
1 bami-nasi pakket
3 eetlepels wokolie
2 pakken tortilla's
1 zakje kruidenmix bali (verkrijgbaar bij bijna elke supermarkt)
2 tomaten of 100ml water

Verhit de wokolie in een wokpan op een hoog vuur. Voeg als eerste de kipblokjes toe dit omdat kip goed gaar moet zijn en je het zo het beste kunt zien. Tijdens het bakken van de kipblokjes snijdt je de peper die in het bami-nasi pakket zit. (Als je van pittig eten houdt voeg dan een hele peper toe anders een halve) Nadat je de peper gesneden hebt kun je hem toevoegen bij de kipblokjes. Controleer daarna of de kipblokjes al gaar zijn dit kan je het beste doen om het grootste stuk kip door de helft te snijden is hij nog licht roze van binnen dan moet de kip nog wat langer. Zodra de kip gaar is voeg je de gehele bami-nasi pakket toe en laat je dit rustig zijn gang gaan en schep je het af en toe door elkaar. Na circa 3 minuten voeg je het kruidenmix toe en zorg ervoor dat alles bedekt word met het mengsel. Nadat je dit gedaan hebt voeg je 2 in stukken gesneden tomaten of het water toe om het tot een geheel te maken en laat je het nog 2 minuten door pruttelen.

Verhit in een koekenpan de wrap voor circa 50 seconden en doe daarna het kip met bali sausje in je wrap. Eet smakelijk.

0 comments:

Post a Comment