Als je aan shoarma denkt tijdens het afvallen is het zeker een: NEE! maar ik heb mijn eigen variant op shoarma en dat is de kipshoarma wat je gewoon kunt eten tijdens het afvallen en deel daarom graag dit recept met jullie.
( Genoeg voor 4 personen )
4 kipfilet ( Bij grote eters een halve kipfilet extra toevoegen per persoon )
2 rode paprika's
2 tomaten
2 rode uien
1 zakje shoarma kruiden
1 turks brood
wokolie
Snijd de 4 kipfilets in reepjes of blokjes (dit hoe jij het liefst je shoarma eet). Nadat je de kipfilet gesneden hebt strooi je de kruiden over de kipfilet en meng je dit goed door elkaar en laat dit 2 minuten intrekken. Tijdens het intrekken van de kipfilet verhit je in een wokpan 3 eetlepels wokolie. Terwijl je aan het wachten bent tot de olie verwarmt is snijdt je de paprika in reepjes en ontdoe je de paprika van zijn pitjes. Vervolgens gaan de gemarineerde kipfiletreepjes in de wok en laat je dit even zijn gang gaan zodat jij je kan bezig houden met het snijden van de tomaten. Het kruidenmengsel trekt alle olie in zich op waardoor de kipfiletreepjes aan de pan gaat plakken om dit te voorkomen snijdt je 2 tomaten in grove stukken en doe je dit erbij. Tijdens het bakproces meng je het zo nu en dan even door elkaar. Tenslotte snijdt je de rode uien in ringen en voeg je dit ook toe en laat je het allemaal 3 minuten goed doorbakken. Zodra je denkt dat het klaar is test je dit uit door een groot stuk kipfilet door de helft te snijden en als deze niet meer roze van binnen is dan is je gerecht klaar.
Serveer dit samen met een stuk turks stokbrood, sla en knoflook saus.
Eet smakelijk!
0 comments:
Post a Comment