Wednesday, January 16, 2013

Recept: Aardappeltjes uit de oven


Vandaag een simpel maar lekker gerecht waar iedereen zijn eigen variant op heeft. Ik hou van koken en experimenteren maar soms kies ik ook voor een makkelijke dag en dan kan dit recept zomaar weer voorbij schuiven.

( Genoeg voor 4 personen )

750 gr Roseval aardappelen
3 teentjes knoflook ( voeg dit naar smaak toe )
2 eetlepels tijm
2 eetlepels rozemarijn
4 eetlepels olijfolie

Verhit de oven op 200 graden. Was vervolgens de roseval aardappelen even onder de kraan en snijd ze in 4 stukken en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel de roseval aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en voeg vervolgens de tijm en rozemarijn toe. Snijd de knoflook in plakjes en leg dit verdeeld in de ovenschaal. (pers de knoflook niet want daar word de knoflook bitter van) Als laatste besprenkel je alles met de over gebleven eetlepels olijfolie en meng je de alles goed door elkaar.

Doe de ovenschaal voor 35 minuten in de oven op 200 graden en serveer dit met een heerlijke salade.  Eet smakelijk

0 comments:

Post a Comment