Thursday, January 31, 2013

Week 4: Afvallen met Weightwatchers

Ik ben zo benieuwd hoeveel ik afgevallen ben deze week want heb echt echt goed me best gedaan. Ik ren bij wijze van spreken naar de weegschaal en spring erop... Wacht Wacht ( digitale weegschaal moet even opstarten ) Ja hoor! 6 ons eraf dit is veel beter dan vorige week. Dit betekend dat ik nu 1,8 kg kwijt ben wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb begin me ook steeds meer en meer lekkerder in me vel te voelen.

Hoe nu verder met week 5?
Ik wil natuurlijk volgende week de 2 kg eraf aantikken dus dan moet ik zeker 2 ons afvallen is zeker te doen naar mijn mening maar eerst zien dan geloven haha. Merk ook dat ik mijn beweging steeds vergeet op te schrijven bij mijn dagelijkse eetgedrag dus hier moet ik aan gaan denken want anders denken jullie dat ik afval en niet beweeg. Het water drinken is ook goed gegaan op een enkele dag na dat ik op 7 glazen water uitkwam maar die ik uiteindelijk savonds dan vaak toch nam en wel op 8 uitkwam. Ik moet wel nog een beetje spelen met mijn voeding want daar gaat het nog niet goed in maar maandag heb ik wel lekker kunnen genieten van een stukje taart dat is een voordeel van Weightwatchers dat kan zo nu en dan gewoon. Door wat omstandigheden wouden soms mijn artikels niet online komen ik ga me best doen dat dit niet meer zal gebeuren. Ik ga nu weer lekker aan een broodje en dan naar me werk! Fijne dag verder en succes met afvallen!

Reageer gerust op mijn artikels dat kan gewoon als bezoeker als je onderaan mijn blog kijkt staat daar een functie om te reageren voor iedereen beschikbaar.

Dag 29: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 sneetje wit casino brood
- 2 plakken rosbief

Middag:

- 1 croissantje

Avond:

- aardappelen
- boerenkool
- jus
- filetlapje

Drinken:

- 7 glazen water
- 1 glas sinas
- 1 glas coca cola light

Wednesday, January 30, 2013

Recept: Aardappelschotel a la Gratin

Zo de hele avond gister bezig weest met het opnieuw schrijven van dit artikel hij was foetsie wat kon ik mezelf voor me kop slaan maar heb hem nu 3 dubbel opgeslagen! Zelf sta ik graag in de keuken en probeer diverse recepten uit maar soms wil je gewoon wat makkelijks maar toch tijd in de keuken besteden hiervoor is dit gerecht ideaal.

( Genoeg voor 4 personen )

500 gr rundergehakt
600 gr aardappelschijfjes
200 ml water
2 paprika's
2 rode uien
2 tomaten
2 bosuien
2 mozzarella bolletjes
1 zakje aardappelgratin
Olie
Peper
Zout

Verhit een pan met 3 eetlepels olie ( naar keuze ) en bak de rundergehakt. Terwijl het gehakt aan het bakken is snijdt je de uien, paprika's en bosui in eetbare stukjes. Roer het gehakt goed door tot alles gaat gebakken is en voeg vervolgens de gesneden groentes toe en bak dit allemaal mee. Als je merkt dat het wat droger in de pan word voeg dan de 2 tomaten toe in grove stukken. Na ca. 5 minuten voeg je het zakje aardappel gratin en de water toe en dit laat je indikken tot een saus. Zodra de saus ingedikt is voeg je de aardappelschijfjes toe en laat je het 2 minuten mee bakken.

In de ovenschaal doe je een drupje olie en bedek je de schaal goed mee. ( wees hier zuinig mee niet teveel olie gebruiken ) vervolgens bekleed je de ovenschaal met de ingrediënten uit de pan. Zodra alles in de schaal ligt snijdt je de mozzarella in plakken en leg je dit royaal boven je ingrediënten zodat het heerlijk gaat smelten in de oven. Ten slotte nog wat peper en zout op de mozzarella en de aardappelschotel kan 40 minuten op 180 graden in de oven.

Na 40 minuten serveer je de ovenschaal op tafel met brood en een heerlijke salade. Eet Smakelijk!


Dag 28: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 1 eetlepel roomkaas

Middag:

- 2 croissantjes

Avond:

- 2 wraps
- kip
- italiaanse groente
- bali mix
- wokolie
- tomaat
- bakje optimel framboos/jasmijn vla

Tussendoor:

- 1 choco crips koekje

Drinken:

- 7 glazen water
- 2 glazen coca cola light

Tuesday, January 29, 2013

Dag 27: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 wit sneetje tijgerbrood
- 2 plakken fricandeau

Middag:

- 2 tijgerbollen
- 5 plakken rosbief

Avond:

- Patat
- Shoarma
- Sla
- Knoflooksaus
- Wokolie
- 1 bakje optimel framboos/jasmijn vla

Tussendoor:

- 1 plakje schnitt mokka

Drinken:

- 8 glazen water
- 2 glazen coca cola light

IJsfondue

Vorig jaar Juli heb ik het na vele enthousiaste reacties het ijsfonduen uitgeprobeerd en wat een belevenis en lekker. Ik verwachte er iets heel anders van en ging er best negatief in tot ik het allemaal mee maakte en ik het IEDEREEN aanraad!

Wat is IJsfondue?
IJsfondue zijn eigenlijk kleine tapas die je maakt doormiddel van stikstof. In een restaurant word er op tafel een schaal vol met stikstof opgediend waar je alles mee gaat maken. Verder serveert de bediening diverse soorten fruit en marshmallow waar jij je ijs tapas van gaat maken. Om het fruit kan je een heerlijk laagje met chocolade, drop etc. doen om het nog lekkerder te maken.

Hoe werkt het?
Op een stokje rijg je een stukje fruit en die dip je door de chocolade houd het fruit vervolgens 3 a 5 seconden in de stikstof en haal het eruit. Ze adviseren altijd om even te wachten maar als je nieuwsgierig bent zoals ik was neem je gewoon gelijk een hapje kan geen kwaad. Ik verwachte een heel koud stukje fruit maar tot mijn verbazing was het fruit nog lekker zacht en het chocolade knarste goed weg.

Waar kan je het uitproberen?
De IJsfondue is nog niet bekend in elk restaurant dus voor een restaurant in de buurt zou ik even googlen zelf heb ik bij van der valk Groningen gegeten.

Zodra dit ook voor thuis gebruik is zal ik het zeker ook aanschaffen maar ben bang dat dat niet gebeuren gaat vanwege de stikstof. Helaas!



Sunday, January 27, 2013

Dag 25: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 wit pistoletje
- 2 plakken fricandeau

Middag:

- 1 wit pistoletje
- 2 plakken jong belegen kaas

Avond:

- Knorr kofte
- rundergehakt
- croma
- krieltjes

Tussendoor:

- 3 zeebanket ( chocolade )

Drinken:

- 6 glazen water
- 2 glazen coca cola light

Recept: Moeders Hachee

Iedereen maakt op zijn eigen manier hachee ik zelf ben helemaal weg van de hachee van mijn moeder vandaar dat ik het recept graag met jullie deel.

( genoeg voor 4 personen )

1 kg hacheevlees
3 grote uien ( soms zelfs 4 )
1 eetlepel ketjap
Croma
Sambal Oelek
Peper
Zout

Snijd het hacheevlees in stukjes en peper en zout het vlees goed. ( wees niet te zuinig ) Tijdens het snijden doe je een half pakje croma in een pan zodat de boter kan smelten. ( je kunt ook andere boter gebruiken ) Zodra de boter gesmolten is doe je hachee blokjes in de pan en laat je het even bakken tot alle stukjes een goud-bruin kleurtje heeft. Tijdens het bakken snijdt je de uien in ringen en doe je ze in de pan zodra al het vlees goud-bruin gekleurd is. Dit alles laat je even 5 minuten bakken zodat het even goed alles op kan nemen. Vervolgens voeg je na smaak sambal toe en de eetlepel ketjap. ( ik zelf doe meestal 2 flinke eetlepels sambal ) Nu alle ingrediënten erin zitten voeg je water toe tot alle producten onder water staan zodat dit alles 2 a 3 uur kan gaan sudderen. Doe de deksel erop en laat het op een laag vuur zijn gang gaan.

Na elk uur kijk ik altijd even of er nog genoeg vocht bij zit en anders voeg ik er nog wat bij. Zodra er 2 1/2 uur verstreken zijn ga ik het vlees proberen of het al gaar is en er genoeg sambal in zit. Als het vlees gaar is kun je ervoor kiezen om het nog een halfuur te laten sudderen of toch de pan uit te zetten dit ligt aan wat jij graag wilt. Ik gebruik altijd de volle 3 uur voor heerlijk mals vlees

Ik serveer de hachee altijd met gekookte aardappelen op een bord. Hachee verdient geen schoonheidsprijs maar is wel heerlijk! Eet smakelijk.

Saturday, January 26, 2013

Dag 24: Mijn eetgedrag

Vandaag even mijn avondeten verplaatst naar de middag aangezien ik moest werken tot 20:00!

Ochtend:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakken fricandeau

Middag:

- Dunne mie ( maggie )
- Kipfilet
- Wokolie

Avond:

- 2 witte kadetjes
- 2 unox worstjes

Tussendoor:

- 1 plakje schnitt ( marsepein )

Drinken:

- 8 glazen water
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas warme chocolademelk

Clownseczeem

Misschien denk je nu wel maak je een geintje wat is nou weer Clownseczeem ik leg het graag even uit aangezien ik er momenteel last van heb maar het iedereen kan over komen:

Een paar weken terug kreeg ik opeens rode ringen om me mondhoeken heen en ik leek net op een clowntje zoals iedereen mij thuis begon te noemen. Ik vond het in het begin nog wel grappig tot het alleen maar erger werd en ik me er toch een klein beetje voor begon te schamen dus na wat gesnuffel op internet kwam ik al uit op clownseczeem maar ben voor de zekerheid even naar de dokter gegaan. Ik kwam bij de dokter en ja hoor ik had last van clownseczeem maar hoe kom ik hieraan en belangerijker hoe kom ik er vanaf.

Hoe kom je eraan?
- Door veelvuldig gebruik van cosmetica
- Stress
- Lage weerstand
- Dag en Nacht creme

Bij mij kwam het voornamelijk door stress en een te lage weerstand dus ze adviseerde mij om ook even aan de vitamine tabletten te gaan en meer fruit eten.

Hoe kom je eraf?
- Van de dokter kreeg ik 2 zalfjes mee. De ene zalf mocht ik alleen gebruiken in de ochtend en avond en moest ik op het clownseczeem smeren en even laten uitdrogen. De 2e zalf is een soort van vaseline voor je lippen maar dan in een zalfjes vorm. Tijdens het hebben van clownseczeem moet je je lippen goed verzorgen maar niet met gewone lipbalsem zoals labello maar het liefst vaseline zonder parfum en het zalfje.

Resultaat!

Ik ben nu een week bezig en het is een stuk minder geworden maar vergeet het vooral niet een dag want dan scheurt het eczeem open en kan je weer van voor af gaan beginnen wat bij mij helaas gebeurde. Als het niet weg gaat na 2 a 3 weken moet ik weer terug naar de dokter ik hoop dat dit niet nodig is.

Friday, January 25, 2013

Dag 23: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakken kiprollade

Middag:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 1 eetlepel roomkaas
- 1 banaan

Avond:

- Aardappelen
- Zuurkool
- Gehaktbal
- Jus

Tussendoor:

- 1 tompoes ( mijn vriend had ze meegekregen en het is mijn lievelings gebakje )

Drinken:

- 8 glazen water
- 1 glas coca cola light
- 1 glas coolbest strawberry hill

Sporten:

- 20 minuten fietsen

Thursday, January 24, 2013

Week 3: Afvallen met WeightWatchers

Het is inmiddels 3 weken geleden dat ik de stap weer heb genomen om te gaan afvallen dus ben ook heel benieuwd hoe het gegaan is. Hup die weegschaal snel op en wat is eraf? Hmmm.. 2 ons dat is wel weinig hoe kan dit nou zelf had ik op een 6 a 8 ons gehoopt maar helaas wat doe ik fout?

Deze week heb ik me succesvol aan de 8 glazen water per dag gehouden vandaar dat ik ook meer eraf had verwacht. Is het de schuld van mijn eetgedrag hoog waarschijnlijk wel dus deze ga ik van het weekend even uitpluizen wat ik precies fot doe want bij WeightWatchers mag je zp nu en dan ook wat lekkers en heel erg uit me plaat qua eten ben ik niet gegaan. Ik ga mezelf ook wat meer richten op beweging een voordeel is dat ik nu 20 minuten moet fietsen heen/terug om naar me werk te gaan. Ik moet dus toch nog wat dingen veranderen maar het kan ook misschien een klein beetje liggen dat ik gister ongesteld ben geworden want dan weeg ik vaak ook een 1 kilo tot 1,5 kilo zwaarder maar dat zou weer betekenen dat ik volgende week veel ben afgevallen dus daar richt ik me nu ook gewoon een beetje op. Het komt goed!

Vandaag vrijdag alweer druk met water drinken en een banaantje mee naar me werk want denk dat ik ook wat meer fruit moet gaan eten. Zondag ga ik lekker even een grote wandeling maken met mijn vriend en dit wil ik wekelijks gaan doen. Als jullie nog tips voor me hebben laat het me vooral weten.

Dag 22: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 wit kadetje
- 2 plakken kiprollade

Middag:

- 1 wit kadetje
- 2 plakken kiprollade
- 1 banaan

Avond:

- Aardappelen
- Spinazie
- Filetlapje
- Jus
- 1 schepje caramelijs

Tussendoor:

- 1 plakje cake

Drinken:

- 8 glazen water
- 2 glazen coca cola light

Sporten:

- 20 minuten fietsen

Palmer's Cacoa Butter



Het product wat ik vandaag laat zien gebruik ik al een aantal jaar en wil het product graag met jullie delen de Palmer's Cacoa Butter. Ik vind dit een heerlijke butter voor mijn huid hij doet niet heel erg veel qua droogheid maar voed mijn huid goed. Verder zomers na het zonnen kan je deze butter ook gebruiken als een soort van after sun.

Deze butter is volgens de formule ook geschikt voor het vervagen van littekens en striae zelf heb ik dit nog niet uitgetest maar ben er wel mee begonnen aangezien ik een aantal striae strepen op mijn buik heb waar ik me niet voor schaam maar als ze kunnen vervagen is dat altijd fijn. Ik zal over een aantal weken zodra ik enig resultaat al zie hier gelijk over berichten want genoeg vrouwen die wel onzeker worden door littekens of striae. Zodra je de Palmer's Cocoa Butter uit de fles knijpt merk je gelijk dat het een vrij dikke substantie is maar hij smeert heerlijk uit op je huid en ruikt zelfs ook nog lekker naar een lichte cacoa geur maar ook weer niet te sterk.



 



Palmer's heeft de cocoa butter in diverse maten van grote fles tot een klein fles maar ook in een pot dus voor ieder wat wils.

Zou ik het product aanraden?
Ja, zeker zelf gebruik ik het product al een tijd en is het een heerlijke butter voor je huid.

Wednesday, January 23, 2013

Dag 21: Mijn eetgedrag

Vandaag ben ik wat later met mijn eetgedrag dit komt mede omdat ik vandaag 1 1/2 jaar samen ben met mijn vriend, moest werken en nog dansen dus was erg druk maar hij staat erop!

Ochtend:

- 1 wit kadetje
- 2 plakken kiprollade

Middag:

- 1 wit kadetje
- 2 plakken kiprollade

Avond:

- Moeders Soep!
- Stokbrood
- Kruidenboter
- 1 schepje caramelijs

Tussendoor:

- 1 plakje zelfgemaakte cake ( lijk elke week wel aan de cake te zitten op woensdag )

Drinken:

- 8 glazen water
- 1 glas sinaasappelsap

Sporten:

- 20 minuten fietsen
- 2 uur dansen

Tuesday, January 22, 2013

Vaseline Aloe Fresh Bodylotion

Ik ben de laatste tijd erg zoekende naar bodylotions en nu kwam ik de bodylotion tegen van Vaseline. Vaseline is een heerlijk merk wat bij veel mensen bekend staat voor o.a je lippen mee in te smeren en ik geef toe dat doe ik ook regelmatig. Vandaag ga ik de Vaseline Aloe Fresh testen maar deze heb je in 2 varianten de gewone en de plakt niet variant beide heb ik getest. Om de 2 varianten goed uit elkaar te halen noem ik de gewone variant Vaseline 1 en de plakt niet variant Vaseline 2.

Eerst ga ik het hebben over Vaseline 1 die ik getest heb dit was een wat dikkere bodylotion dan Vaseline 2 deze kwam gelijk de fles uit zonder te knijpen. ( waarschijnlijk om het plakken te voorkomen ) Beide bodylotions smeren goed en trekken heerlijk in je huid en zie eerlijk gezegd niet het verschil van het niet plakken op je huid want na ca. 2 minuten is de bodylotion goed in je huid getrokken en plakt dus niet. Dan over de geur mmmm.. Heerlijk! Een lekker fris komkommergeur wat denk ook goed voor je huid zal doen als het een zomerse dag is geweest waarbij je lekker van de zon hebt genoten want beide bodylotions zijn verfrissend op je huid.

Zou ik het product aanraden?
Ja, ik ben heel erg enthousiast en kan haast niet wachten om het product weer te gebruiken het voelde als een kleine spa-behandeling

Dag 20: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 pistoletje
- 2 plakken kaas 48+

Middag:

- 1 pistoletje
- 1 eetlepel smeerkaas 48+

Avond:

- Spagetti
- Gehakt
- Bertolli saus
- Tomaten
- 1 ijsschepje caramelijs

Tussendoor:

- 2 truffels

Drinken:

- 8 glazen water
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas thee

Sporten:

- 2 uur wandelen

L'oreal Studio Silk & Gloss Hotstraight Spray



Vandaag heb ik de L'oreal Studio Silk & Gloss Hotstraight Spray getest aangezien ik mijn haar föhn gebruik ik graag een spray die mijn haar beschermd tegen de hitte vandaar dat ik dit product ben gaan uitproberen want heel veel spray's beloven heel veel maar maken het vaak niet waar.

De L'oreal Studio Silk & Gloss Hotstraight Spray kalmeert en beschermt je haar nadat je deze hebt geföhnt of gestijlt en dat is natuurlijk wat wij als vrouwen graag willen.

Hoe het product gebruiken?
Gebruik de spray op ca. 15 cm van je haar en verdeel dit goed op vochtig haar. ( vergeet vooral je haarpunten niet ) Begin vervolgens met het föhnen van je haar gewoon op de manier hoe jij het het beste vind werken. Nadat je haar droog is kun je er nog voor kiezen om je haar te stijlen of even met een borstel door je haar te gaan.

Naar mijn mening is mijn haar wel zachter en iets glanzender geworden en beschermt hij mijn haar ook goed. Ik heb geen krullend haar dus weet niet of het product daar ook goed geschikt voor is maar voor licht krullend / stijl haar is het product perfect.

Zou ik het product aanraden?
Ja, vooral voor mensen met licht gekruld/stijl haar over krullend haar kan ik niet oordelen.

Monday, January 21, 2013

Dag 19: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 pistoletje
- 1 eetlepel smeerkaas 48+

Middag:

- 1 wit sneetje tijgerbrood
- 2 plakken kipfilet

Avond:

- Macaroni
- Bertolli saus
- Rundergehakt
- Uien
- Knoflook

Tussendoor:

- 1 biscuit

Drinken:

- 1 glas chocolademelk
- 8 glazen water

Inecto Pure Coconut Oil Bodylotion



Inecto Pure Coconut Oil Bodylotion heeft verzorgingsproducten voor je haar en huid. In de producten van deze lijn zit pure kokosnoot olie en ruikt ook naar mijn mening heerlijk. Je hebt een shampoo en een conditioner om je haar heerlijk te verwennen met de kokosnoot olie of gebruik de glossing spray. Verder voor de huid heeft deze lijn een scrub, showergel en bodylotion. Dit laatste product heb ik getest en wil ik graag met jullie delen over hoe mijn bevindingen waren.

De bodylotion bevat 100% pure kokosnoot olie en wat word ik vrolijk van deze geur. Ik begrijp dat de geur voor mensen ook te sterk kan zijn maar het voelt voor mij of ik op een wit strand ben gestrand met kokosnoten om me heen. Deze bodylotion is bedoeld voor een droge en beschadigde huid maar als je dit niet hebt kun je hem ook gewoon gebruiken. De bodylotion is heel dun en heerlijk smeerbaar op je lichaam.



Zou ik dit product aanraden?
Ja, zeker vooral door de geur dus ben je geen liefhebber van kokos koop het product dan niet.

Sunday, January 20, 2013

Dag 18: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 2 pistoletjes
- 2 eetlepels smeerkaas 48+

Middag:

- 2 witte puntjes
- 4 plakken kaas 48+

Avond:

- aardappelen
- hachee vlees
- uien
- jus
- sambal
- ketjap
- schaaltje mona aardbei kwark

Tussendoor:

- 3 blokjes milka chocolade
- 1 schaaltje paprika chips

Drinken:

- 8 glazen water ( yeah gelukt! )
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas chocolademelk

Saturday, January 19, 2013

Gliss Kur Anti-Klitspray

Zelf heb ik heel vervelend haar want het is lang, dun en voor je het weet heb ik bos vol met klitten in mijn haar. Dit koude weer maakt het er ook niet beter van want nu heb ik ook nog last van statisch haar waardoor het risico erger word maar ik heb mijn wondermiddel wat voor mijn haar perfect is en helpt namelijk de Gliss Kur Klit-Spray! Dit product van Gliss gebruik ik al jaren en geloof me hij word steeds beter.

Hoe te gebruiken? ( bij nat haar )
Neem de bus in je hand en schud de fles 30 seconden zodat de oranje spray veranderd in een wat schuimige roze spray. Zodra je dit gedaan heb spuit je een aantal keer de spray door je haar verdeel dit goed en zorg dat je de klit ook goed behandeld. Laat dit alles 2 minuten even goed zijn werk doen en neem een brede borstel en begin je haar zachtjes uit te kammen als goed is moet je haar nu een stuk makkelijker en sneller klit-vrij worden zo niet spuit dan nog 2 spuitjes van de spray in je haar dan moet je haar weer heerlijk zacht zijn en klit-vrij

Ik zeg niet dat het bij elk haar-type werkt maar je kunt het altijd proberen ik heb er heel veel baat aan.

Dag 17: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakken rosbief

Middag:

- 1 italiaanse bol
- 4 plakken jonge kaas 48+

Avond:

- aardappelpartjes
- sla
- ui
- yoghurtdressing
- 1 kipschnitzel

Tussendoor:

- 3 blokjes milka chocolade
- 1 schaaltje chips ( voor vanavond bij de tv )

Drinken:

- 6 glazen water ( morgen gaan we voor 8 )
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas chocomelk

Sporten:

- 30 minuten wandelen
- 20 minuten fietsen

Resultaat na 2 weken afvallen met WW

Na toch weer wat uitstel om de batterijtjes te halen voor de weegschaal heb ik me uiteindelijk donderdagochtend gewogen net als 2 weken terug en ik was blij maar ook weer niet. De weegschaal gaf - 1,2kg aan en dat was heel fijn alleen ik weet zeker dat het meer had kunnen zijn want echt streng ben ik niet echt voor mezelf geweest!

Ik had een aantal doelen voor mezelf gesteld zoals het water drinken nou zoals jullie kunnen mee kijken dagelijks met mijn eetgedrag heb ik van de 14 dagen maar 1 dag echt de 8 glazen water gedronken. Als ik dit nu ook schrijf schaam ik me diep. Ik wil het zelf afvallen het hoeft niet en dan toch hou ik mezelf er niet aan. Verder de buikspieroefeningen ging de eerste week goed ( vergat het alleen steeds op te schrijven ) maar de 2e week zat ik in een dipje als ik in bed lag had ik er gewoon geen zin in en dat terwijl ik deze hele week gewoon nog vrij ben.

Hoe nu verder?
Ik ben trots op mezelf dat ik 1,2 kg lichter ben maar ik wil nog meer me best gaan doen en dat water drinken moet nu gewoon in me vaste schema komen! Ook merk ik aan mezelf dat het van me afschrijven ook helpt ik vind het heelfijn om dagelijks even op te schrijven wat ik gegeten heb ( ja daar horen ook het slechte eetgedrag bij ). Ik zal nu wekelijks een stukje schrijven over hoe me week gegaan is met mijn goede en foute mometen.


Friday, January 18, 2013

Dag 16: Mijn eetgedrag

Ochtend/Middag:

- 1 pistoletje
- 3 plakken rosbief

Avond:

- 2 Pita broodjes
- Shoarmavlees
- 2 schepjes knoflooksaus
- 1 stukje mona vanille pudding

Tussendoor:

- 2 mini choco cookies

Drinken:

- 6 glazen water
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas chocomelk

Himalaya Gentle Face Wash Gel

 


Als ik aan een Face Wash denk dan komt het merk Himalaya bij mij als eerste naar boven dit is zo een heerlijke gel die gelijk je hele huid voed. Verder kan je de Wash Gel gebruiken onder de douche maar ook als je even zit te ontspannen in bad. Mijn flesje is alweer een verouderde versie maar werkt naar mijn mening nog super goed. Ik zou ook de andere producten aanraden van Himalya onder ander de scrub die is echt perfect voor je huid om van oneffen heden af te komen.

Hoe te gebruiken?
- Je maakt je gezicht goed nat met water en breng vervolgens de Face Wash over je gehele zicht en laat dit even een paar minuten zitten. Was het daarna goed van je gezicht af en dep je gezicht zachtjes droog.

Het product?
- De Face Wash Gel voelt echt als een gel aan en vooral fijn als hij extra koud is ( zomers zou ik hem daarom ook even in de koelkast zetten voor je hem gebruikt )

Waar te koop?
- De Tuinen

Thursday, January 17, 2013

Dag 15: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 wit pistoletje
- 4 plakken jonge kaas 48+

Middag:

- 1 wit pistoletje
- 3 plakken fricandeau

Avond:

- Aardappelen
- Spinazie
- Jus
- Gehaktbal
- stukje brownie pudding van Mona ( HEERLIJK! )

Tussendoor:

- 1 plakje zelfgemaakte cake

Drinken:

- 7 glazen water
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas sinaasappelsap

Nivea Extra Strong Styling Mouse & Spray




Op verschillende forums en blogpagina's heb ik reviews gezien over de Nivea Extra Strong Styling Mousse & Spray en begon zelf nu ook nieuwsgierig te worden omdat er verschillende beoordelingen waren over deze 2 producten.

Ik begon met de Extra Strong Styling mousse en wat me gelijk opviel na een lange tijd geschud te hebben dat de mousse heel dun eruit kwam maar wel in volume groeide maar alsnog heel nat en niet fijn aanvoelde. Toen ik de mousse in mijn haar deed voelde dat wel een stuk prettiger aan dan andere mousse die ik gebruikte maar omdat het zo een natte mousse is voelde mijn haar aan of ik net onder de douche was gelopen. Nadat ik mijn haar gekamt had en geföhnd heb ik de Extra Strong Styling Spray gebruikt wat ik trouwens wel een fijne haarlak vond hij plakte niet en maakte me haar zacht. Tot nu toe was ik redelijk tevreden over het product tot een uur later mijn haar begon te pluizen nadat ik een paar stappen buiten had gezet dit wil je als vrouw natuurlijk niet hebben dus ben naar binnen gestapt en heb nog even flink met haarlak lopen sprayen maar dat hielp toch niet met als resultaat dat ik snel alles eruit heb gewassen en mijn eigen producten heb gebruikt.

Eind Resultaat: Er kwam een lichte glans over je haar heen maar het pluizen nadat je naar buiten liep was wel echt een nadeel. Verder gaf het een redelijke volume minder dan ik eigenlijk verwacht had. Ik zou de mousse niet aanraden de haarlak daarin tegen viel wel bij mij in de smaak.

Wednesday, January 16, 2013

Dag 14: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakken kiprollade

Middag:

- 2 stukjes stokbrood
- 2 plakken kiprollade
- 4 plakken jonge kaas 48+

Avond:

- Biefstuk
- Aardappelpartjes

Tussendoor:

- 1 plakje zelfgemaakte cake

Drinken:

- 6 glazen water
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas thee

Recept: Aardappeltjes uit de oven


Vandaag een simpel maar lekker gerecht waar iedereen zijn eigen variant op heeft. Ik hou van koken en experimenteren maar soms kies ik ook voor een makkelijke dag en dan kan dit recept zomaar weer voorbij schuiven.

( Genoeg voor 4 personen )

750 gr Roseval aardappelen
3 teentjes knoflook ( voeg dit naar smaak toe )
2 eetlepels tijm
2 eetlepels rozemarijn
4 eetlepels olijfolie

Verhit de oven op 200 graden. Was vervolgens de roseval aardappelen even onder de kraan en snijd ze in 4 stukken en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel de roseval aardappelen met 2 eetlepels olijfolie en voeg vervolgens de tijm en rozemarijn toe. Snijd de knoflook in plakjes en leg dit verdeeld in de ovenschaal. (pers de knoflook niet want daar word de knoflook bitter van) Als laatste besprenkel je alles met de over gebleven eetlepels olijfolie en meng je de alles goed door elkaar.

Doe de ovenschaal voor 35 minuten in de oven op 200 graden en serveer dit met een heerlijke salade.  Eet smakelijk

Tuesday, January 15, 2013

Dag 13: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 2 kaiserbroodjes
- 4 plakken kiprollade

Middag:

- 1 pistoletje
- 2 plakken kiprollade

Avond:

- Aardappelschijfjes
- 2 frikandellen
- 1 eetlepel mayonaise

Tussendoor:

- 1 choco crisp cookie

Drinken:

- 6 glazen water
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas rooibos thee

Rimmel Lasting Finish Nail Polish Wine


Ik was op zoek naar een een nagellakje wat mooi staat in de winter maar niet gelijk een grauwe winterse kleur geeft. Na wat nagellakjes geprobeerd te hebben is de Rimmel London Lasting Finish Wine 035 mijn favoriet. Hieronder zal ik een kleine review geven over de nagellak.






Deze nagellak is te verkrijgen in wel 18 kleuren en verkrijgbaar in de drogisterijen voor maar € 4,99 per stuk een goed budgetmerk dus. Als er interesse is naar de andere kleuren kan ik deze ook laten zien maar omdat een groot deel van de collectie bestaat uit zomerse frisse kleuren vond ik ze voor de winterse periode niet geschikt. Hiernaast op de foto heb ik 2 laagjes van de nagellak voor een nog iets donkerder kleur kan je 3e laagje eroverheen doen voor een nog mooier resultaat. Wat echt een voordeel is dat de nagellak heel snel droogt en dat je niet uren hoeft te zitten nadeel alleen dat je veel laagjes over elkaar moet dragen voor een mooi resultaat.


Monday, January 14, 2013

Dag 12: Mijn eetgedrag

Na een aantal dagen mijn eetgedrag niet te hebben kunnen posten is hij weer online!

Ochtend:

- 1 pistoletje
- 1 plak kaas
- rucola

Middag:

- 1 pistoletje
- 3 plakken fricandeau

Avond:

- 2 kadetjes
- 2 kipburgers
- sla
- ui
- zweedse yildriz saus
- stukje caramel ijs

Tussendoor:

- 2 mergpijpjes

Drinken:

- 5 glazen water
- 2 glazen coca cola light

* volop aan de keelpastilles haha *

Tips bij verkoudheid







Het is weer zover iedereen om je heen is aan het snotteren en hoesten en dan vraag je je af wanneer ben ik aan de beurt. Daarom wil ik je graag mijn tips geven die ik altijd gebruik om er niet zo beroerd bij te lopen als ik wel verkouden ben. Waarschijnlijk zijn mijn tips bij de meeste wel bekend maar voor wie ze nog niet kent deel ik ze graag met jullie.

Tip 1 Gebruik Vicks Vaporub.

Iedereen kent het wel bekende potje met dampo om weer lucht te kunnen krijgen. Vicks Vaporub kun je op 2 manieren gebruiken. Als inwrijfmiddel: Laat je voor het slapen door iemand insmeren met de dampo op je borst en bovenrug en bedek dit goed doormiddel van een shirt zodat het goed kan stomen terwijl je aan het slapen bent. Als inhaleringsmiddel: Doe een eetlepel met Vicks Vaporub in een kom met heet water ( niet kokend ) en hang met je hoofd boven de kom met een theedoek over je hoofd heen zodat je het goed naar binnen kan inhaleren en weer naar boven. Zelf gebruik ik altijd de 1e methode omdat die bij mij na 2 dagen het beste helpt.

Tip 2 Gebruik Neusspray van Otrivin

Wie kent het niet je neus zit vol en het loopt er allemaal uit gebruik dan een neusspray ik werk het liefste met de neusspray's van Otrivin. Heb je een lichte verkoudheid gebruik dan de Otrivin Duo deze neusspray werkt 6 uur lang zodra je hem gebruikt hebt en maakt alles los waardoor je geen loopneus meer hebt. Bij een zwaardere verkoudheid gebruik dan de Otrivin Menthol deze neusspray is heftig dus waarschuw ik alvast maar is wel de neusspray die bij mij het beste helpt zodra je deze in je neus sprayt heb je in 5 minuten je reukvermogen weer terug en een frisse neus.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en als jullie nog vragen hebben laat het me weten.

Saturday, January 12, 2013

Onderzoek: Dolce Gusto

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met een onderzoek waarbij je producten kunt testen van slankie smeerkaas tot een Dolce Gusto. Dit laatste ben ik nu aan het testen en hij bevalt me prima.

Zitten er kosten aan verbonden?
- Nee, de producten en in dit geval de Dolce Gusto krijg je gratis thuis gestuurd.

Wat houd het onderzoek in?
- Zodra je het pakket binnen krijgt willen ze graag dat je daar een aantal foto's op plaatst en op je persoonlijke pagina zeg zodat alle deelnemers van het onderzoek jouw foto's kunnen bekijken. In de loop van het project krijg je 3 vragenlijsten die je moet invullen over het product. Tijdens het project kun je groepsgesprekken opschrijven die je hebt gevoerd met mensen om het product mee uit te testen of erover hebt gesproken.

Kan ik met elk project meedoen?
- Ja en Nee, Zodra er een nieuw project online komt krijg je daar bericht van en kan je je daar voor aanmelden maar voor een aantal projecten moet je voor worden uitgenodigd. Nadat je je aangemeld hebt hoor je binnen een aantal dagen of je mee mag doen of niet.

Mag je de producten houden?
- Ja en Nee, etenswaar moet je natuurlijk uit proberen dus hoef je niet terug te sturen maar de Dolce Gusto kan je voor €59,- aanschaffen of terugsturen.

Waar kan ik me aanmelden?
- Op www.trnd.com

Ik zou zeggen meld je ook aan en probeer het uit misschien zit er ook wel wat voor jou tussen.

Friday, January 11, 2013

Dag 9: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakjes kiprollade

Middag:

- 1 sneetje wit tijgebrood
- 2 plakjes rosbief

Avond:

- Aardappelen
- Andijvie
- Jus
- Gehaktbal

Tussendoor:

- Roze koek

Drinken:

- 5 glazen water
- 1 glas coca cola light
- 1 glas coolbest strawberry hill

Tips dagje weg in Groningen!



Juli 2011 ben ik samen met mijn vriend in Groningen geweest en hebben wij daar genoten van een lang weekend weg. Terwijl ik in groningen was heb ik samen met hem een hele leuke tijd hier gehad en wil graag mijn tips met jullie delen.

1. Overnacht bij van der Valk in Zuidbroek. ( Deze van der Valk straalt echt luxe uit met een heerlijke badkamer en de ontbijtservice is ook super )
2. Ice-Fondue van der Valk in Zuidbroek. ( Als je dit nooit hebt gedaan raad ik het zeker aan het is zo een belevenis en heerlijk! Van een stukje fruit met chocolade naar een klein ijstoetje wat niet koud is voor je tanden )
3. Lenie 't Hart ( Een leuk bezoekje brengen bij de zeehonden die hier verzorgd worden vooral leuk voor kinderen en als je van dieren houd )
4. Winkelen in Groningen ( Groningen heeft een breed winkelgebied waar voor ieder wel wat wils is )
5. Theemuseum ( Hou je van een heerlijk bakje thee en wil je hier alles over weten ga dan even langs in het theemuseum en je komt de gekste dingen tegen )

Dit is mijn top 5 van favorieten uitstapjes in Groningen. Als jullie nog leuke uitstapjes kennen in Groningen of een andere plaats laat het me vooral weten.

Thursday, January 10, 2013

Dag 8: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakjes gegrilde kipfilet

Middag:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakjes fricandeau

Avond:

- Kipfilet
- Paprika
- Tomaat
- Ui
- Turks brood
- 1 ijslepel vanille ijs

Tussendoor:

- 1 plakje zelfgemaakte cake

Drinken:

- 5 glazen water
- 1 glas coca cola light
- 1 glas thee
- 1 glas sinaasappelsap

Recept: Kipshoarma

 

Als je aan shoarma denkt tijdens het afvallen is het zeker een: NEE! maar ik heb mijn eigen variant op shoarma en dat is de kipshoarma wat je gewoon kunt eten tijdens het afvallen en deel daarom graag dit recept met jullie.

( Genoeg voor 4 personen )

4 kipfilet ( Bij grote eters een halve kipfilet extra toevoegen per persoon )
2 rode paprika's
2 tomaten
2 rode uien
1 zakje shoarma kruiden
1 turks brood
wokolie

Snijd de 4 kipfilets in reepjes of blokjes (dit hoe jij het liefst je shoarma eet). Nadat je de kipfilet gesneden hebt strooi je de kruiden over de kipfilet en meng je dit goed door elkaar en laat dit 2 minuten intrekken. Tijdens het intrekken van de kipfilet verhit je in een wokpan 3 eetlepels wokolie. Terwijl je aan het wachten bent tot de olie verwarmt is snijdt je de paprika in reepjes en ontdoe je de paprika van zijn pitjes. Vervolgens gaan de gemarineerde kipfiletreepjes in de wok en laat je dit even zijn gang gaan zodat jij je kan bezig houden met het snijden van de tomaten. Het kruidenmengsel trekt alle olie in zich op waardoor de kipfiletreepjes aan de pan gaat plakken om dit te voorkomen snijdt je 2 tomaten in grove stukken en doe je dit erbij. Tijdens het bakproces meng je het zo nu en dan even door elkaar. Tenslotte snijdt je de rode uien in ringen en voeg je dit ook toe en laat je het allemaal 3 minuten goed doorbakken. Zodra je denkt dat het klaar is test je dit uit door een groot stuk kipfilet door de helft te snijden en als deze niet meer roze van binnen is dan is je gerecht klaar.

Serveer dit samen met een stuk turks stokbrood, sla en knoflook saus.
Eet smakelijk!



 


 

Wednesday, January 9, 2013

Dag 7: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 2 sneetjes wit tijgerbrood
- 4 plakken fricandeau

Middag:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakken fricandeau
- peper

Avond:

- 1 turkse pizza
- sla melange
- rode ui
- mayonaise
- knoflook
- bakje optimel vanille vla

Tussendoor:

- 1 plakje zelfgemaakte boerencake

Drinken:

- 6 glazen water
- 1 glas coca cola light
- 1 glas coolbest strawberry hill
- 1 glas appelsientje sinaasappelsap

Sporten:

- 20 minuten gefietst
- 1 uur gewandeld
- 2 uur gedanst

Aanrader boek: Zwaar verliefd en beproefd



 
Ik lees niet vaak maar zo nu en dan kom ik een boek tegen die ik binnen een dag uit heb omdat je helemaal in het verhaal zit. Dit gebeurde bij mij bij het boek: Zwaar Verliefd van Chantal van Gastel. Hieronder vind je een voorproefje van waar het boek overgaat.
 
"Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’
Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?"

Ik herkende mezelf hier gelijk in naarmate ik langer het boek las ook ik worstel zo nu en dan met mijn gewicht en werd ook verliefd op een jongen en vroeg me ook af hij wel gek op me kon worden wat uiteindelijk wel goed is gekomen bij mij maar zal dat ook bij Isa gebeuren. Nieuwsgierig geworden lees het boek in de bieb of koop het voor €10,- En ja er is een vervolg deel op het boek: Zwaar beproefd en ook deze had ik weer binnen een dag uit. Hieronder volgt een voorproefje van het 2e deel.

"Wat doe je als je vriend zó’n lekker ding is dat je bijna niet kunt geloven dat hij gek is op jou! Isa en Ruben zijn stapelverliefd en kunnen hun geluk niet op nu ze gaan samenwonen. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ‘s avonds bij elkaar in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben??"

Zoals jullie het lezen zijn Isa en Ruben smoor verliefd op elkaar geworden en hebben een relatie maar zal hun relatie bestand zijn tegen zijn ex vriendin. Lees daarvoor het volgende deel. Maar terwijl ik gister op internet aan het snuffelen was en terecht kwam op www.chantalvangastel.nl zag ik dat APRIL 2013 er een 3e vervolgdeel op deze 2 boeken komen en wel genaamd: Zwaar verguld! Ik kan nu al niet meer wachten tot het april is en ik het boek in mijn handen heb en als ik hem uit heb zal ik ook wel weer een kleine review doen maar als je in je tienerjaren zit of jongvolwassene bent dan is dit boek echt wat voor jou!

Tuesday, January 8, 2013

Dag 6: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 2 sneetjes wit tijgerbrood
- 2 eieren
- 2 koffielepels blueband

Middag:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 3 plakken flinterdunne kipfilet

Avond:

- 200 gr aardappelen
- 2 eetlepels jus
- 1 karbonade
- sla
- yoghurtdressing
- komkommer
- 2 schepjes vanille ijs

Tussendoor:

- 2 biscuitjes

Drinken:

- 6 glazen water
- 2 glazen coca cola light
- 1 glas warme chocomelk

Labello Pearl & Shine







Ik ben echt een fan van Labello en gebruik deze balsem vooral in deze periode regelmatig omdat je nu meer last hebt van drogere lippen. Labello heeft een tal aan verschillende soorten maar 1 van mijn favorieten blijft toch de: Labello Pearl & Shine.

Labello Pearl & Shine is te verkrijgen in diverse winkels zoals: Etos, Kruidvat en DA. De prijzen verschillen per winkels van de € 3,00 tot € 3,09.

Pearl & Shine geeft je lippen een licht roze accent en glans. Deze labello kan je dus ook gebruiken voor een dag waarbij je geen opvallende lipstick of lipgloss op wilt doen maar wel wat kleur op je lippen wilt hebben. Hieronder een voorbeeld van hoe de labello overkomt op mijn lippen.





Zoals jullie zien is er niet heel veel verschil qua de kleur nadat ik de labello Pearl & Shine gebruikt heb. De labello geeft wel een mooie subtiele glans op je lippen en verzorgd tegelijk. Nadeel is dat je de hele dag door de labello Pearl & Shine kan blijven gebruiken aangezien na een uur al niets meer te zien is dus gebruik ik hem vaak alleen voor een korte afspraak of als ik gewoon thuis op de bank zit en me lippen even een goede verzorging wil geven zonder een lading make-up op te doen.

Zou ik hem aanraden aan jullie? Ja en Nee, het verschilt echt per persoon waar je van houdt als je een blijvende kleur op je lippen wilt is dit product niets voor jou maar ben je een type die niet tegen lipgloss/lipstick kan is dit een perfecte vervanging. Mijn cijfer voor het product is een 7.

 
 
 
 
 
 
 

 

Monday, January 7, 2013

Dag 5: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 2 pistoletjes
- 2 eetlepels smeerkaas 48+

Middag:

- 1 sneetje tijgerbrood
- 1 eetlepels roomkaas 30+

Avond:

- spagetti
- rundergehakt
- spagetti saus bertolli
- wokolie

Tussendoor:

- 1 stroopkoek

Drinken:

- 8 glazen water
- 1 glas coca cola light

Sporten:

- 1 uur wezen wandelen

Uitdeel traktatie!

 
 
 
De uitdeel traktatie, als je jarig was op school gaf je je klasgenoten een klein cadeautje of een zakje vol lekkers. Elk jaar zit je als ouder weer in de stress wat moeten we dit jaar nou gaan geven aan de kinderen. Gelukkig kan je vandaag de dag op internet rond snuffelen en kom je wel op ideetjes vandaar dat ik mijn idee graag met jullie deel.
 
- 27 potjes klei
- 27 uitsteek vormpjes
- 2 rollen inpakfolie
- verschillende kleuren lint
- plakband
- schaar
 
Knip een stuk inpakfolie af van de rol wat ongeveer 2 handen breed is. Knip vervolgens het inpakfolie in twee stukken. (Knip aan de lange zijde niet de korte) Leg 1 van de stukken folie op tafel en zet het potje klei in het midden. Voor het potje klei zet je een uitsteekvormpje zodat je het vormpje kunt zien. Vervolgens pak je de linker hoeken van het inpakfolie en de rechter en breng je beide kanten naar het midden. Zorg ervoor dat het inpakfolie goed bij elkaar blijft door de hoeken samen een slag te draaien en bind hier een stukje plakband om heen. Tenslotte pak je een stuk lint ca. 10cm en bind dit om het plakband heen en trek het stevig vast.
 
Om de traktatie nog wat op te vrolijken krul je het lint op door middel van een schaar. Pak de uiteinde van het lint en zet het mes van de schaar erop en trek dit terwijl je het lint goed strak houd aan de bovenkant naar beneden hierdoor krijg je een krul in je lint. Het zal in het begin wel even oefenen zijn maar als je het een paar keer hebt gedaan heb je het onder de knie.
 
Tip: Bij de Action heb ik mijn klei gehaald dit was inclusief vormpjes voor 4,99 per doos. In de doos zaten 10 potjes klei en 12 vormpjes. (De zwarte klei heb ik er niet bij gedaan omdat ik dit persoonlijk geen leuke kleur vind voor kinderen)

Sunday, January 6, 2013

Dag 4: Mijn eetgedrag

Wat een slecht weekend heb ik achter de rug zo geen regelmaat erin dat moet echt anders maar heb er wel van genoten dat is ook belangrijk!

Ochtend/Middag:

- 2 pistoletjes
- 4 eetlepels smeerkaas 48+

Avond:

- Dinerbuffet in Holland Casino

Tussendoor:

- 1 Chipolata taartje (verjaardag)
- 1 mergpijp

Drinken:

- 2 glazen water
- 3 glazen coca cola light

Tips dagje weg in Friesland!


Momenteel zit ik in het Holland Casino in Leeuwarden terwijl ik dit nu schrijf aangezien mijn vriend vanavond aan het pokeren is en ik nu even de tijd neem voor mijn nieuwe artikel. Zelf ben ik niet woonachtig geweest in Friesland maar heb wel zo mijn favorieten in deze provincie dus wil dit graag met jullie delen.

1. Friese droge worst uit Friesland (Zelf koop ik deze altijd in Workum bij de keurslager omdat dat in mijn ogen en smaakbelevenis de beste zijn)
2. Friese oranje koek (Als je een dag in Friesland bent moet je zeker even langs een eetcafe om daar wat te drinken met een stukje oranje koek. In de winkels kan je ook oranje koek kopen maar de orginele overtreft echt alles)
3. Bezoek de sneekweek (De sneekweek valt dit jaar van 3 t/m 8 augustus en is een week vol feesten en genieten van alle zeilboten die varen op het water)
4. Winkelen in Sneek (Sneek is een leuk dorpje waar je uitgebreid kunt winkelen en smiddags heerlijk kunt lunchen in diverse eettentjes)
5. Holland Casino Leeuwarden ( Heel gezellig casino waar je heel hartelijk word verwelkomt met een drankje van het huis en een rondje hapjes dit vindt je niet in elke casino in Nederland)

Dit is mijn top 5 waar ik een aantal van minimaal 1x per jaar even voor naar Friesland rij. Een hele fijne avond nog en als jullie nog leuke uit-tips hebben laat maar een reacties achter.





 

Saturday, January 5, 2013

Dag 3: Mijn eetgedrag

Ochtend/Middag:

- 2 pistoletjes
- 1 bakje kipsate

Avond:

- 3 pitabroodjes
- 150 gr kipfilet
- rode ui
- shoarmakruiden
- 2 eetlepels wokolie
- 2 eetlepels yogonaise
- knoflook

Tussendoor:

- 1 mergpijp

Drinken:

- 2 glazen coca cola light
- 6 glazen water

Wat is WeightWatchers



 
In mijn vorige blog schreef ik dat ik weer ging starten met afvallen en wel met de WeightWatchers methode. WeightWatchers maakt de laatste 2 jaar steeds meer reclame waardoor je misschien wel bekend bent met de WW methode of ook wel niet. Voor de lezers die graag meer erover willen weten en hoe ik het ervaart heb schrijf ik deze blog.

Is WeightWatchers een hongerdieet?
- Nee, want je verbaasd je er zelfs nog over hoeveel je mag en kunt eten.

Hoeveel kost het om aan WeightWatchers mee te doen?
- Momenteel loopt er een leuke actie waar je voor €5,76 per week het totale pakket voor hebt zonder inschrijfkosten. Het totaal pakket houdt in: Het bijwonen van de cursus bij jou in de buurt, online invullen van jouw dagelijkse eetgedraf, mobiel invullen van jouw eetgedrag en een halfjaar het WeightWatchers magazine. Meestal kost dit per maand €39,- exl. het magazine. Groot voordeel! Verder heeft WeightWatchers de optie voor de mensen die geen tijd hebben om langs een cursus te gaan om alleen het online invullen te nemen. Dit kost: €15,95 per maand.

Wat houdt de cursus in?
- Op een brede schaal zijn er WeightWatchers ochtenden/middagen of avond in heel nederland dus vast ook bij jou in de buurt. Tijdens een cursus word je gewogen en kan je de cursus bijwonen waar wekelijks diverse onderwerpen worden besproken. Tijdens de cursus staat er ook een opgesteld winkeltje waar je WeightWatchers producten kunt kopen zoals: Repen, Chips, Toetjes, Sausjes etc.

Wat kan je op WeightWatchers online invullen?
- Op WeightWatchers online vul je de 1e dag: Je gewicht, lengte en leeftijd daar word jouw punten aantal berekend wat he op een dag kan eten. Verder vul je daar dagelijks jouw eetgedrag in en dit is het makkelijkste gedeelte want vul je 1 sneetje wit brood in berekend hij gelijk het puntenaantal dus geen gezoek meer in boekjes. Online vul je ook je hoeveelheid water, groente en verzadigde vetten in. Na een week ga je je wegen en vul je je gewicht in. Als je ong. 3kg afgevallen bent gaat er al een punt van je dagtotaal. Af met een max. van 29 punten op een dag minder mag niet.

Punten? Wat houdt het precies in?
- Stel je mag 30 punten op een dag dat betekend 10 punten per maaltijd hier ga je dan mee aan de slag. (Tip: doe dit een avond van te voren) je begint met je ontbijt: 2 sneetjes bruin brood, 2 plakken kaas en 3 plakken fricandeau met een glas melk dat komt op 6 punten. Middag: 1 pistolet met rosbief en een glas thee dat komt op 6 punten. Avond: 200gr aardappen, spinazie, 1 tartaartje, jus en een bakje optimel vla dat komt op 9 pubte . Dit betekend dat je vandaag 21 punten hebt opgegeten hebt en nog 9 punten moet eten (Ja moet anders val je niet af) ik zou er voor kiezen om nog een extra broodje te nemen met een klein koekje.

Meer vragen laat het me weten of kijk op www.weightwatchers.nl


 

Friday, January 4, 2013

Dag 2: Mijn eetgedrag

Ochtend:

- 1 wit kadetje
- 3 plakken kaas 48+

Middag:

- 1 wit kadetje
- 1 eetlepel roomkaas 30+

Avond:

- 200 gr aardappelen
- 150 gr boerenkool
- 2 eetlepels jus
- 1 gehaktbal
- 1 schaaltje optimel vanille vla

Tussendoor:

- 1 jodekoek

Drinken:

- 7 glazen water
- 2 glazen coca cola light

Recept: Wraps met kip in een bali sausje


Zoals beloofd zou ik mijn recept online plaatsen en hier is hij dan. Dit recept is echt voor een makkelijke dag waarbij je verantwoord , gezond maar zeker ook lekker wilt eten. Laat het me vooral weten als je het recept gaat uitproberen en wat je ervan vindt. Verder vind je hierboven stap voor stap een foto die bij de uitleg hoord.

(Genoeg voor 4 personen)

600 gr kipblokjes
1 bami-nasi pakket
3 eetlepels wokolie
2 pakken tortilla's
1 zakje kruidenmix bali (verkrijgbaar bij bijna elke supermarkt)
2 tomaten of 100ml water

Verhit de wokolie in een wokpan op een hoog vuur. Voeg als eerste de kipblokjes toe dit omdat kip goed gaar moet zijn en je het zo het beste kunt zien. Tijdens het bakken van de kipblokjes snijdt je de peper die in het bami-nasi pakket zit. (Als je van pittig eten houdt voeg dan een hele peper toe anders een halve) Nadat je de peper gesneden hebt kun je hem toevoegen bij de kipblokjes. Controleer daarna of de kipblokjes al gaar zijn dit kan je het beste doen om het grootste stuk kip door de helft te snijden is hij nog licht roze van binnen dan moet de kip nog wat langer. Zodra de kip gaar is voeg je de gehele bami-nasi pakket toe en laat je dit rustig zijn gang gaan en schep je het af en toe door elkaar. Na circa 3 minuten voeg je het kruidenmix toe en zorg ervoor dat alles bedekt word met het mengsel. Nadat je dit gedaan hebt voeg je 2 in stukken gesneden tomaten of het water toe om het tot een geheel te maken en laat je het nog 2 minuten door pruttelen.

Verhit in een koekenpan de wrap voor circa 50 seconden en doe daarna het kip met bali sausje in je wrap. Eet smakelijk.

Thursday, January 3, 2013

Dag 1: Mijn eetgedrag


Ochtend:

- 2 sneetjes wit tijgerbrood
- 2 eieren
- 2 koffielepeltjes blueband boter

 Middag:

- 1 sneetje wit tijgerbrood
- 2 plakken kaas 48+

 Avond:

- 2 Wraps
- 2 Eetlepels Ketjap
- 100 gr Kipfilet
- 5 eetlepels nasi/bami pakket

 Tussendoor:

- 1 Stroopkoek
- 3 Zeebanket chocolade ( slecht momentje! )

 Drinken:

- 5 Glazen water
- 2 Glazen Coca Cola light ( max 3 per dag volgens WW )

Begin van het afvallen.


Donderdag 3 januari 2013, daar staat hij dan de weegschaal en ik wil er weer helemaal voorgaan zoals genoeg dames weer na alle heerlijke feestdagen. Voet voor voet en dan sta ik erop wat zal het schrikbare resultaat zijn ja hoor we moeten er weer voorgaan. Baalmoment maar niet te lang met volle moed gaan we vanaf vandaag beginnen.

Mijn afvalmethode zal via WeightWatchers gaan hier ben ik 2 jaar terug ook ruim 20 kg mee afgevallen helaas zitten ze er ook weer aan omdat ik de laatste maanden er totaal niet aan hield door verschillende omstandigheden. Verder zal ik wekelijks ook doelen voor mezelf stellen en daar elke donderdag op terugkomen nadat ik mezelf gewogen heb.

 
Mijn wekelijkse doelen:
 
- Elke dag 8 glazen water drinken
- Minimaal 2 uur sporten per week
- 3 x per week buikspieroefeningen
- 5 dagen per week een goede maaltijd koken.
 
Verder post ik elke avond mijn dagelijkse eetgedrag en zal ik ook minimaal 2 x per week een recept op mijn blog plaatsen wat verantwoord is en dus goed helpt bij het afvallen. Lekker maar gezond. Voor iedereen die ook de stap neemt om weer te beginnen wie weet kunnen wij elkaar helpen of heb je vragen stel ze gerust. Succes!
 

Liefs,