Saturday, February 1, 2014

Recept: Kipgyros (weightwatchers)


______________________________________________________________

Benodigdheden voor 2 personen:

* 4 pitabroodjes
* 300 gram kipfilet
* 2 koffielepels gehakte tijm
* 2 koffielepels oregano
* 2 koffielepels rozemarijn
* 2 1/2 koffielepel paprikapoeder
* 2 1/2 koffielepel kerriepoeder
* 2 a 3 teentjes knoflook
* 2 eetlepels olijfolie
* Yoghurt mayonaise 6 eetlepels
* Ketchup 6 eetlepels
* Peper
* Zout
* 3 uien
* 3 paprika's
______________________________________________________________

Bereidingswijze:

* Snijdt de kipfilet in dunne reepjes en doe ze in een mengkom. Voeg bij de kipfilet de tijm, oregano, rozemarijn, paprikapoeder, kerriepoeder en eetlepel olijfolie en meng alles goed met elkaar zodat alle kruiden goed over de kipfilet verdeeld is. Laat de kipfilet 10 minuten even goed intrekken en maak ondertussen de 2 sausjes.

* Doe 6 eetlepels yoghurt mayonaise in een schaaltje en pers na smaak een paar teentjes knoflook erdoorheen. Voeg eventueel nog wat kruiden toe voor de smaak en je hebt een eenvoudige knoflooksaus. Doe daarna 6 eetlepels ketchup in een schaaltje en snijdt een ui in kleine blokjes en voeg deze toe bij de ketchup en je hebt een eenvoudige uiensaus.

* Inmiddels zijn de kruiden goed ingetrokken in de kipfilet en zet je een wok aan op een hoog vuur met een eetlepel olijfolie. Zodra de olie warm is doe je de kipfilet in de pan en laat je de kip goed bakken. Ondertussen snijd je 2 uien in ringen en de 3 paprika's in reepjes en voeg je dit ook toe aan de kipfilet. Na ca. 5 minuten zet je de kipfilet op een laag vuur en laat je het rustig doorbakken. ( Is je pan te droog en bakt je kipfilet aan voeg dan een paar eetlepels water toe )

* Terwijl de kipfilet aan het bakken is heb je genoeg tijd over om de pitabroodjes in de oven te stoppen en zodra deze klaar zijn is het tijd om je kipgyros te serveren met een eventueel nog een zelf gemaakte salade erbij. Eet smakelijk!

0 comments:

Post a Comment