Monday, February 10, 2014

Eetdagboek Weightwatchers 10 februari 2014

 

Maandag, vandaag was het nog even tijd voor een dagje vrij waar ik de sportschool weer ben ingedoken en een burnles gevolgd heb maar ook een SHBAM les oftewel een dans workout echt ben helemaal enthousiast. Daarna druk bezig geweest met alle miszbloggie social media.

* Facebook: Miszbloggie
* Twitter: Miszbloggie
* Instagram: Miszbloggie

Via de link Miszbloggie kom je op elke social media terecht van mijn blog.

________________________________________________________________
 
Ontbijt:
* Geroosterd brood 2 sneetjes 
(3 punten)

* Albert Heijn zuivelspread bieslook light 1 eetlepel (1 punt)
 
Lunch:
* Pistolet 2 stuks samen 134 gram 
(9 punten)

* Smeerkaas 48+ 50 gram (4 punten)
 
Diner:
* Aardappelen 300 gram 
(6 punten)

* Spinazie (0 punten)
* Hamburger 135 gram (9 punten)
* Croma 4 koffielepels (5 punten)
* Optimel vla 250 ml (3 punten)
 
Tussendoor:
* Jodekoek (3 punten)
* Weightwatchers reep (2 punten)
 
________________________________________________________________

Druk bezig geweest met bloggen en ondertussen genoten van een warm pistoletje uit de oven. Het water drinken gaat trouwens de laatste tijd goed omdat ik ook nu een spa fles bij me draag en deze vul zodra ik hem leeg heb.

Liefs x

Review: Mona luchtige roze koek pudding



Mona heeft elke maand weer een ander toetje van de maand om ons elke keer weer te verwennen met een tijdelijke nieuwe smaak. Deze maand is het de Mona luchtige roze koek pudding en ik als roze koekliefhebber in combinatie met pudding was er gelijk dolenthousiast van en na 2x de pudding mis te hebben gelopen in de winkel had ik hem van het weekend dan eindelijk dus was het tijd om hem te gaan proeven en als extraatje mag je zelfs een gratis kaart maken op Greetz.nl

Verwachtingen:

* Overheersende roze koek smaak
* Glazuur wat over de pudding glijd
* Zachte stukjes koek






Helaas, wat viel deze pudding tegen zeg bij de eerste hap dacht ik nog van oké ik moet even wennen maar na de tweede en derde vroeg ik mij heel erg af waar ik de echte roze koek smaak nou was. Het glazuur op de bovenkant bleef op zijn plek zitten waardoor er alleen op de bovenkant van je pudding glazuur zit en de rest van de pudding dan heel saai is. De karige stukjes koek die ik tegenkwam smaakte naar alles behalve naar het cakeje van de roze koek. Proefde ik daar nou ook af en toe een vleugje citroen? Het was een hele aparte smaak beleving ik kon jammer genoeg de roze koek zoals ik hem ken niet herkennen in de pudding. Pluspunt was wel dat het een romige pudding is waar je aan een klein stukje meer dan genoeg hebt maar ook mede door de zoete glazuurlaag op de bovenkant.



Verwacht je bij de pudding echt de roze koek smaak terug te vinden dan is deze pudding niets voor jou want helaas ik kon hem niet vinden maar het blijft altijd leuk als je een puddingliefhebber bent om elke maand weer een andere te proberen.

Sunday, February 9, 2014

Eetdagboek Weightwatchers 9 februari 2014



Zondag, ik vond het wel weer tijd om een eetdagboek online te plaatsen. Zondag was echt een rommelig dagje waar ik gewoon lekker lui ben geweest.

________________________________________________________________
 
Ontbijt:
* Geroosterd brood 2 sneetjes 
(3 punten)

* Albert Heijn zuivelspread bieslook light 1 eetlepel (1 punt)
 
Lunch:
* Italiaanse bol 
(7 punten)

* Rosbief 3 plakjes (1 punt)
 
Diner:
* Aviko crunch patat uit de oven 275 gram 
(12 punten)

* Shoarma 225 gram (7 punten)
* Wokolie 1 eetlepel (1 punt)
* Yofresh 2 eetlepels (2 punten)
* Knoflook (0 punten)
* Roze koek pudding (3 punten)
 
Tussendoor:
* Weightwatchers reep (2 punten)
 
________________________________________________________________

Bij een rustig dagje hoort ook gemakkelijk eten dus besloten we voor de ovenfrietjes te gaan met shoarma. Smiddags trakteerde Jasper mij op een lunch op bed wat natuurlijk altijd lekker en leuk is om te krijgen.

Liefs x

Kom op nou! Basic-Fit



Zoals jullie misschien wel gelezen hebben ga ik weer naar de sportschool. Ik heb namelijk na 15 jaar de stap genomen vorig jaar om te stoppen met dansen en na een half jaar weinig tot niet te hebben gesport was het toch echt tijd om weer wat te gaan doen. Samen met mijn vriend besloten we om een abonnement te nemen bij Basic-Fit. Ikzelf ben hier grappig genoeg net een half jaar vanaf omdat ik er niet meer kwam en de opzegtermijn maanden duurde maar omdat Basic-Fit vernieuwd is besloot ik er toch weer heen te gaan.

Het zal vast wel dat je wel eens een reclame voorbij heb zien komen van Basic-Fit maar momenteel ook van nog veel meer sportscholen die allemaal rond dezelfde prijzen zitten om toch de mensen naar zich toe te trekken. Ik betaal nu bij Basic-Fit €17,95 per maand want de actie van €15,95 per maand geld alleen als je het volledige lesgeld betaald voor een heel jaar en dat vind ik weer even teveel van het goede. Dit geld bijna bij elke sportschool die rond deze prijs zit.

Twee jaar terug was Basic-Fit echt nog basis maar dat is nu heel erg veranderd. Je kunt namelijk nu ook douchen bij Basic-Fit alleen ga er dan niet vanuit dat je heel luxe doucht maar meer gericht op een campingdouche. Mijn grootste pluspunt zijn de groepslessen die je nu kunt volgen bij Basic-Fit hier ben ik erg fan van geworden en heb er zelfs al twee uitgeprobeerd waarvan er één mijn favoriet is.



Bij Basic-Fit kan je namelijk 4 groepslessen volgen deze worden gehouden in een zaaltje in de sportschool en jouw trainers zie je op 4 grote schermen.

* Virtual Abs Attack: Deze heb ik eenmalig geprobeerd een les van 20 minuten waarbij je heel goed je buikspieren traint en dat gaf als resultaat 3 dagen spierpijn. Als ik wat kilo's kwijt ben ga ik hem zeker vaker volgen maar nu is hij denk nog even te pittig voor mij.
* Virtual XCO: Deze les wil ik heel graag gaan proberen binnenkort. Bij de XCO heb je twee buizen vast met grint erin waardoor je je spieren extra belast. Met deze les train je extra goed je buik, rug, been en armspieren waardoor je ook weer veel calorieën zal gaan verbranden ik ben heel erg benieuwd hierna.
* Virtual Shape: Hierbij begin je met een cardio warming-up en daarna train je je billen, benen, buik, rug, borst, schouders en armen. Deze les trekt mij tot nu toe nog het minst maar ik wil hem zeker in de toekomst eens proberen.
* Virtual Burn: Dit is helemaal mijn les! In 45 minuten verbrand je bijna 700 calorieën omdat het een heftige aerobic workout is. Ook bij deze les heb je twee buisjes met grint om het allemaal nog beter te laten voelen. Deze les volg ik minimaal 1x per week.

Verder staan er genoeg fitness apparaten in 3 groepen: Cardio, Strenght en Fysio voor ieder wat wils. Ik ben vooral blij met de groepslessen maar zo nu en dan duik ik ook het cardio gedeelte in.

Plog 8 februari 2014

_________________________________________

 
Goedemorgen! We beginnen de dag natuurlijk eerst even met een fijne en warme douche en dan niet te vergeten om even wat deodorant op te doen en momenteel gebruik ik de Dove: Beauty Finish. Zachte en subtiele geur.

 
We hadden echt een lazy saturday waardoor we pas rond half 12 vertrokken richting de winkel om even wat boodschapjes te halen. Alleen toen we net vertrokken was Jasper zijn autosleutels weer eens kwijt en na 10 minuten hadden we ze dan eindelijk gevonden haha.

 
Tijd om eerst even langs de Albert Heijn te gaan waar ik zoals vaak de rosbief haalde maar ook een tijdelijk product van Mona toetje die ik ga testen voor mijn blog en stiekem ook omdat ik heel nieuwsgierig ben ernaar. 

 
Voordat we naar huis gingen wou Jasper nog even langs de Mediamarkt. Ik keek ondertussen even bij de Nikon spullen aangezien we nog op zoek zijn naar een tas waar we onze camera in kunnen doen en we hebben een paar leuke gezien dus volgende maand gaan we er even één scoren.

 
Thuis aangekomen was het tijd voor een Italiaanse bol met de rosbief van de Albert Heijn. Dit was mijn ontbijt en lunch in één. Ik weet het onwijs slecht maar het liep even anders dan verwacht dus vandaar ook mijn keuze uit Italiaanse bol want dit is veel punten maar zit ik ook gelijk even goed vol van. Terwijl we aan het ontbijt lunchen waren zei onze slaapbank toedeloe ik breek doormidden dus met spoed hadden we een nieuw bed nodig.

 
Ik was zelf sochtends al op Marktplaats wezen snuffelen en mensen wezen emailen of we een bed konden ophalen net of ik het aanvoelde dat onze slaapbank stuk zou gaan vandaag. In Oosterblokker vlakbij Hoorn heb je de Westfriesebeurs hier vind je nieuwe maar ook tweedehands spullen erg leuk om even te snuffelen maar wij kwamen toch echt voor een bed.

 
Net toen we de Westfriesebeurs in liepen kreeg ik een email van een dame uit Hoorn dat zij haar bed wel wou verkopen aan ons voor een heel klein prijsje dus besloten we daar voor te gaan en hebben we wel even rond gelopen in de Westfriesebeurs voor anderen dingen maar liepen er met lege handen weer uit.

 
Jasper wou nog even de stad in en al de zoveelste keer dit weekend moesten we weer wachten op de trein dus besloten we de dame te bellen uit Hoorn en wat bleek zij woonde 3 minuten van Jasper zijn huis dus dat was helemaal mooi meegenomen.

 
De auto vol geladen moesten wel even twee keer heen en weer maar we hadden ons nieuwe bed + matras gekocht dus op naar huis om hem in elkaar te zetten.

 
Daar staat hij dan en we hadden verwacht dat het veel lastiger zou zijn maar het sprak allemaal voor zich. Het matras stonk alleen onwijs naar rook maar het was beter iets dan niets dus nadat we er een hoeslaken op hadden gedaan erop gingen liggen was het gelijk van uhh Jasper kunnen we niet beter een nieuw matras kopen want dit ligt voor geen meter dus besloten we om half 7 nog even naar de Ikea te rijden.

 
De Ikea in Haarlem was voor ons de dichtstbijzijnde en beide waren we hier nog nooit geweest dus dan is het ook even leuk om te snuffelen maar ons doel was natuurlijk wel met een matras terug komen en dat is ons gelukt.
 

 
Hier ligt hij dan ons nieuwe matras in ons nieuwe/tweedehandse bed. Eenmaal thuis waren we blij dat we er waren en oja vlak voor dat we vertrokken naar Ikea hadden we trouwens nog even snel wat gegeten. De rest van de avond op ons heerlijke bed gelegen en lekker vroeg gaan slapen.
 
_________________________________________
 
 

Plog 7 februari 2014

_________________________________________
 
 
 
Goedemorgen! Het is alweer vrijdag dat betekend bijna weekend en eindelijk ook weer een heel weekend samen met Jasper dus had vroeg mijn tas ingepakt om vanavond zijn kant weer op te gaan. Mijn tas in mijn Basic-Fit sporttas.

 
 
Mijn ontbijt begon met twee Surinaamse puntjes dit kan je krijgen bij onze bakker: De lekkere dingen bakker. Je kan het beschrijven als een zacht broodje in een vorm van een pistoletje. Ik schrok alleen wel even hoeveel punten deze twee samen waren maar omdat het zo'n tijd geleden was smaakte ze verrukkelijk.
 
 
Het word nu in de ochtend steeds vroeger weer licht dat vind ik zelf altijd wel fijn want anders vertrek ik in het donker en kom ik weer thuis in het donker. Hier loop ik altijd langs om richting de bushalte te gaan.
 
 
Aangekomen bij de bushalte waar ik altijd nog even een paar minuten moet wachten en ondertussen natuurlijk even een foto maken voor mijn plog. Met de bus ben ik in 11 minuten op mijn werk en nu dat het weer zo wisselvallig is vind ik dat veel fijner dan op de fiets te gaan.
 
 
We zijn weer aangekomen in de slijterij om aan het werk te gaan tot 18:00. In de ochtend is het meestal vrij rustig dus dan ga ik altijd even in het werk in het magazijn waar drank, bier en wijn klus staat die we weer kunnen vullen in de winkel.
 
 
 
In de slijterij krijgen wij elke dag van de groenteman ook fruit om dan even op een schaal te doen en hij verwacht zeker niet dat we er een heel kunstwerk van maken maar ik vind dat het oog ook wel wat wil dus doe altijd mijn best om er wat moois van te maken.
 
 
Mijn eerste pauze zat er op en ik had even trek in iets lekkers dus besloot een caramel snoepje te nemen van Weightwatchers. Dit hele doosjes ( 13 stuks ) is 2 punten waard dus als je elke dag een snoepje zou pakken hoef je er niet eens iets voor te rekenen.
 
 
Na de lunch waar helaas mijn foto's van mislukt zijn was het even rustig dus besloot ik het magazine van de winkel maar eens door te bladeren en deze maand is het thema Amerika. Allemaal heerlijke recepten van pancakes tot hamburgers. Smiddags at ik trouwens 2 pistoletjes met gerookte kipfilet.
 
 
Het was een bedrijvig dagje het liep namelijk goed door met klanten dus besloot het laatste uurtje nog even de administratie bij te werken en daarna de slijterij opgeruimd en schoongemaakt.
 
 
Jasper kwam mij van het werk halen want hij nam me mee uit eten en ik maakte als grap in de auto nog de opmerking: Waar zijn mijn rozen? Hij vond deze opmerking niet zo heel leuk maar dat bleek later waarom..

 
Hij had namelijk een prachtige bos witte rozen voor me gekocht en die lagen achterin de auto. Ik was echt verbaasd want had dit echt niet van hem verwacht maar zeker super lief! Witte rozen zijn namelijk mijn lievelings bloemen en dit heb ik in het begin van onze relatie ooit eens laten vallen en dat hij dat nu nog weet vind ik leuk.
 
 
Wij gingen eten bij een Grieks/Turks restaurantje in Hoorn en hier hadden wij een paar weken geleden samen met Jasper zijn vader en vriendin gegeten en het was verrukkelijk en betaalbaar dus nam hij mij daar vanavond ook weer mee naar toe.


 
Ik vind dat echt een pluspunt van een restaurant als je eerst stokbrood krijgt met kruidenboter en in dit geval ook nog olijfjes. Wij besloten samen voor een twee persoonsgerecht te gaan en kregen deze grote berg met vlees, kip, patat, rijst en groentes.
 
 
Nadat we klaar waren met eten zijn we naar huis gegaan en zijn we nog even tv gaan kijken en ben ik daarna het bed ingedoken.
 
_________________________________________

 

Friday, February 7, 2014

Weegmoment Weightwatchers 06-02-2014

Goedemorgen,

Daar ben ik weer het was namelijk even een rommelig weekje. Oma onverwachts in het ziekenhuis, mijn paps werd geopereerd aan zijn liesbreuk en 2 avonden tot laat werken oftewel mijn hele schema liep anders dan verwacht.

Afvallen gaat nog steeds goed was gisteren 6 ons kwijt en ondanks dat ik zaterdag heerlijk genoten heb van het steengrillen. Vanaf nu kan ik ook zeggen dat ik in 4 weken tijd nu 5 kg ben afgevallen en als je dat even vergelijkt met een zak aardappelen van 5 kg is dat toch een hele hoop! Ik ben natuurlijk nog lang niet klaar maar zit nu al een stuk lekkerder in mijn vel.

Dit weekend ga ik druk weer aan het werk aan mijn blog en oja ben momenteel weer aan het ploggen. Als jullie nog iets graag online willen zien laat het me vooral weten.

Liefs x

Saturday, February 1, 2014

Plog 1 februari 2014

_________________________________________
 
 
Goedemorgen! Vandaag begon de dag heel regenachtig en dan met in je gedachten opstaan dat je op de fiets moet maakte me niet bepaald vrolijker maargoed het moest toch gebeuren.
 
 
Nadat ik mezelf had klaargemaakt was het tijd om naar beneden te gaan om te ontbijten en hier had ik heel erg trek in want gisteren hadden we vleeswaren gehaald bij de Kleurslager in Hoorn en hun rosbief is "verrukkelijk" op 2 sneetjes geroosterd brood. (Totaal van 6 punten)
 
 
Na mijn ontbijt was het nog even tijd om rustig wakker te worden. Voetjes van de vloer en een glas water erbij en goedemorgen Chantal tijd voor een nieuwe dag.
 
 

Op de fiets ben ik altijd 25 minuten van te voren op mijn werk je weet namelijk maar nooit wat er kan gebeuren onderweg dus rustig even wachten in de kantine tot het tijd is om aan het werk te gaan.
 
 
Eenmaal in de slijterij eerst maar eens de emballage opgestapeld wat gisteravond nog allemaal was binnengerold na sluitingstijd en dat moet natuurlijk allemaal weer netjes staan.
 
 
 
Eenmaal de emballage opgestapeld zat het eerste halfuur er alweer op en om 9:00 is het altijd nog vrij rustig bij ons dus besloot ik even te gaan kijken hoe mijn plog er online uitzag en wat was ik toch trots hoop dat jullie hem ook leuk vonden.
 
 
Inmiddels heb ik hier al mijn lunch op helaas zonder foto. Twee pistoletjes met kipfilet (Totaal van 10 punten) Heb ook weer last van droge lippen dus tijd voor een labello kuurtje en na één dag te hebben gebruikt merk je al verschil.

 
Bijna half 4 dat betekend nog maar 2 1/2 uur te gaan en dan zit mijn werkdag er voor vandaag op. Het was tot nu toe een rustig werkdagje dus de laatste paar uur zou ik wel doorkomen.
 
 
Wat een drukte opeens ik heb na mijn pauze geen moment meer stil gezeten. Inpakken, vracht in de schappen zetten, een fles Ouzo opruimen die was gevallen en deels over mijn broek. Na 4x dweilen plakte de vloer nog steeds en tot mijn schrik was het toen alweer 17:55 dus snelsnelsnel alles gedaan maar het belangrijkste de reclametafel stond klaar.
 
 
Tijd om naar huis te fietsen en wat is het toch op bepaalde fietspaden slecht verlicht maar daarvoor hebben we natuurlijk ook onze eigen verlichting en op veel plekken is er wel genoeg licht.
 
 
Eenmaal thuis was het tijd om gezellig met zijn zessen te gaan steengrillen dit nog voor mijn mams haar verjaardag. Deze avond hebben wij alle 3 onze extra weekpunten gebruikt om heerlijk te kunnen genieten van een gezellige maaltijd.
 
 
Mijn zus had ook nog een toetje gemaakt die voorbij was gekomen bij 24Kitchen toen Angela daar langs was geweest om o.a over Weightwatchers te praten. Het is dus een verantwoord toetje en in plaats van yoghurt heb ik vanille vla onder de opgeklopte frambozenschuim met als extra een stukje chocolade. Het recept zal ik binnenkort even online zetten.
 

 
Met zijn allen voor de televisie hebben we eerst de Tvkantine gekeken en daarna All you need is love. Zelf kijk ik eigenlijk nooit All you need is love omdat ik daar te nuchter voor ben maargoed als het op staat dan kijk ik natuurlijk wel gezellig mee.
 
 
Samen met mijn zus besloten die sinds kort ook Beautygloss volgt om naar haar party te gaan zaterdag 3 mei en ik heb er super veel zin in ben erg benieuwd want als je zo alle verhalen leest en foto's ziet moet het een superfeest elk jaar zijn. 
 
 
Toen waren we weer in Hoorn bij het huis van Jasper <3. Rest van het weekend samen doorbrengen en genieten van elkaar. Morgen ook weer samen naar de sportschool.
 
 
Voor het behoud van mijn hairextensions elke avond een vlecht in dus voordat ik aan mijn plog van vandaag ga werken even vlechten en dan ben ik straks klaar om mijn bed in te duiken.
 
 
Maar eerst even in de reclamefolders bladeren wat de aanbiedingen deze week zijn. Wij gaan meestal naar de Deen of Albert Heijn omdat ik persoonlijk vind dat hun de leukste aanbiedingen altijd hebben en de juiste producten.
 
 
Inmiddels 23:30 meestal zou ik allang in mijn bed liggen want néé ik ben geen late slaper maar het was erg gezellig thuis dus we kwamen laat aan in Hoorn maar mijn plog moet natuurlijk wel online komen te staan dus nu druk aan het schrijven en alles toevoegen om daarna heerlijk mijn bed in te duiken.
 
_________________________________________